SZJA 1+1% felajánlása

Bizonnyal már néhányan rendelkeztetek adótok 1+1%-áról, de aki még nem tette volna meg, itt az idő.
Fontos tudnod, hogy akkor is érdemes rendelkezned az egyházi 1%-ról, ha egyébként nincs fizetendő SZJA-d, ugyanis az állami támogatás alapja a rendelkezések száma, így azok a rendelkezések is nagyon fontosak, amelyek mögött tényleges összeg nem szerepel!

A rendelkezés utolsó határideje 2023. május 22!

A civilszervezeteknek adható 1%-os felajánlásról a NAV eszja.nav.gov.hu oldalán az alábbi képernyőn lehet rendelkezned. Ha minket választasz, azt hálásan köszönjük! Vigyázz, mert ahogyan a képen látod, két Cursillo Alapítvány van nyilvántartva. A miénk természetesen az egri!

 

Így tudod kiválasztani a keresés eredményeként az alapítványunkat, de egyszerűen be is írhatod a zölddel bekeretezett adószámot (18577213-1-10) a megfelelő mezőbe.

A második 1% az egyházak részére ajánlható fel. Ha már tavaly rendelkeztél erről az 1%-ról, akkor azt nem muszáj módosítani, de biztos, ami biztos, így választhatod ki:

 

 

Itt ismét hangsúlyozzuk, hogy az egyházi 1%-ról akkor is érdemes rendelkezned, ha egyébként nincs fizetendő adód, mert az állami támogatások elosztásánál a beérkező 1%-os felajánlások nyilatkozatai alapján számolnak!!!

És hogy mire is használjuk fel a felajánlásokat az alapítványban?

Az így befolyó összegekből tudjuk támogatni a cursillós rendezvényeken való részvételedet, az első cursillón résztvevők díját, ha nem tudják a teljes összeget vállalni, és természetesen az ultreyáink költségeit is ebből fedezzük.

Hálásan köszönjük, ha a mi alapítványunknak adod a tavalyi évben szerzett jövedelmed személyi jövedelmadójának 1%-át!!!