Pálfordulós Ultreyára hívunk

Kedves Cursillisták!

Szeretettel hívunk Titeket első személyes találkozásunkra, az immár évtizedek óta hagyományos Pálfordulós Ultreyára, amelyet mindig Miskolcon vagy annak közvetlen közelében szoktunk megrendezni.

Az idén, mint tavaly is, a Diósgyőri Római Katolikus Templomba és Plébániára várunk MINDENKIT, aki január 27-én, szombaton szeretne találkozni cursillós testvéreivel, megosztva örömeit, bánatát, Istenélményeit.

A cursillo mozgalom SZÍVE a KÖZÖSSÉG, amely megtart minket a HIT-ben és az EGYHÁZBAN. Ezért fontosak ezek a találkozások!!!

A segítőket, aki szeretnének résztvenni a közvetlen előkészületben (rendezkedés, kenyérkenés, kávéfőzés), 9 órára várjuk a plébánia közösségi termébe! Előre is köszönjük segítségüket, mert nélkülük nem lenne olyan szeretetteljes az ünnep!

A szentmise 10 órától lesz, amelyre nem csak Titeket, hanem papjainkat is nagyon várjuk! A főcelebráns Gulyás Zsolt atya lesz, a tanítást Szabó Józsi atya adja majd nekünk. A szellemi harcról és a hitben való megmaradásunkról fog szólni . Az ultreya mottója az 1. János levélből: „A győzelem, amely diadalt arat a világon: a mi hitünk”.

A szentmise után tanúságtételeket hallhatunk majd, és mód lesz kiscsoportos beszélgetésekre is, de nem marad el a szerény agapé sem, amelyhez Ti is hozzájárulhattok bármi kedvességgel (egy kis sütemény, innivaló, valami kence, amit a kenyerekre kenhetünk, és bármi más, amit szívesen ajánlasz fel a közösségnek).

És aki a Hírmondónkat szeretné erre az évre is megrendelni, annak erre is módja lesz.

Ünnepeljünk együtt ezen a szép napon!