Hírek, aktualitások az év elején

Kedves Cursillista Testvéreim!

Sok témát kell érintenem, hogy így, év elején ne kelljen több levéllel is fárasztanom Titeket! Ezért most egy levélben próbálom összefoglalni a sok témát. Nézzétek el nekem!

Előljáróban szeretnék én is nagyon boldog, békés, kegyelmekben, áldásban és egészségben gazdag újesztendőt kívánni Nektek!

Sajnos az évet azzal kell kezdenünk, hogy két cursillós testvérünk az örök hazába költözött. Az Úr adjon nekik örök nyugodalmat!

Fábián Zsuzsanna Mária egri cursillós testvérünk karácsony előtt, december 22-én hunyt el 89 éves korában. Régi cursillista volt, biztosan sokan ismertétek, az első egri cursillók valamelyikén vett részt. Az utóbbi időben az Egri Karitászban tevékenykedett, ahol 2003-ban, munkája elismeréséül megkapta a Szent Erzsébet Rózsája díjat. Temetése 2024. január 12-én 12:30-kor lesz Egerben, a Hatvani Temetőben.
Nyugodjon békében!

Fábián Zsuzsanna Mária egri cursillós testvérünk karácsony előtt, december 22-én hunyt el 89 éves korában. Régi cursillista volt, biztosan sokan ismertétek, az első egri cursillók valamelyikén vett részt. Az utóbbi időben az Egri Karitászban tevékenykedett, ahol 2003-ban, munkája elismeréséül megkapta a Szent Erzsébet Rózsája díjat. Temetése 2024. január 12-én 12:30-kor lesz Egerben, a Hatvani Temetőben.
Nyugodjon békében!

December 26-án kaptuk a hírt, hogy miskolci cursillós testvérünk, Bereznay Zsuzsa december 21-én, 61 éves korában, súlyos betegségben hunyt el. Ő az 50. női cursillón már munkatársként vett részt. A miskolciak számos egyházi közösségben is találkozhattak vele. Mindig derűs, kedves, mosolygós személyiségét sosem feledjük, emlékét kegyelettel őrizzük!

Az Úr vegye magához szerető karjaiba, és adja meg neki az Örök Élet kegyelmét!

Pálfordulós Ultreya Miskolc – Diósgyőrben!

Szeretettel hirdetjük, hogy január 27-én, szombaton 10 órától ismét a Miskolc – Diósgyőri római katolikus templomban tartjuk meg a hagyományos Pálfordulós Ultreyát. Már most írjátok be a naptáratokba az időpontot, a többi részletről pedig időben tájékoztatunk Titeket!

Vezetők iskolája

Mint ahogy arról nemrég hírt adtunk, sikerült új munkatársakat bevonnunk a cursilló munkájába október végén. Mivel elég kevés cursillót tudunk tartani, ezért más módját is keresnünk kell a „továbbképzés” lehetőségének. Ezért szeretnénk elindítani a VEZETŐK ISKOLÁJÁT, persze kicsit a saját képünkre formálva, mind online, mind személyes jelenléti formába. Erre szeretnénk hívni nem csak az új, hanem a régi munkatársakat is, hisz tanulni mindig kell, és sohasem késő! 

A HÍRMONDÓNKRÓL

Karácsonyra megjelent a Hírmondónk ígért száma nyomtatott formában. Rövidesen online formában is elérhetővé tesszük, de azért szeretnénk a nyomtatott, kézbevehető változatot is megtartani, amíg van rá igény.

Ahogyan a korábbi években, így az idén is az újságot meg lehet rendelni a Pálfordulós Ultreyán, és már ott a kiadáshoz kapcsolódó hozzájárulásokat is oda lehet adni a szervezőknek. Természetesen a Hírmondó bármely más módon is megrendelhető, emailben, telefonon, levélben, egyszóval bárhogyan, a grémium tagjainál.

Ami legalább ilyen fontos, hogy a következő számokhoz is szükségünk van a Ti segítségetekre. Nagyon örülnénk, ha azzal a gondal kellene küszködnünk, hogy nem férnek el az írásaitok, beszámolóitok a következő számban, de ez a veszély sajnos egyelőre nem fenyeget. Ezért már most szeretnénk előre szólni, hogy várjuk a következő újsághoz azokat a cikkeket, amelyeket Ti kellene, hogy megírjatok! Bátorítunk és buzdítunk erre. Az írásokat az ujsagcikk@egricursillo.hu címre küldhetitek.

Idei cursillók

Továbbra is nagyon szeretnénk féfi és női cursillót is tartani 2024-ben is! ehhez jelöltekre van szükség! Nem változott az sem, hogy először a jelöltek jelentkezési lapjait várjuk, és cak utána tűzzük ki az időpontokat, ha már van elég jelölt. A munkatársi csapatokat azért felállítjuk, és készülünk is, de jelöltek nélkül nincs cursillo!!!

Rövidesen megoldjuk, hogy a weblapon keresztül is lehessen jelentkezési lapot beküldeni, de addig is a szokott módon, a jelentkezes@egricursillo.hu címre várjuk a jelentkezéseket! Nyomtatványt a honlapunkról tudtok letölteni, de az újságban is mgtalálható! Szeretetettel várjuk a jelentkezéseket!!!

Jubilálunk: az idén 30 éves az Egri Főegyházmegyei Cursillo

Bizony, az idén már 30. éve, hogy az első cursillót megtartották elődeink az egyházmegyénkben.

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy – a jubileum kapcsán is – felkért a Nemzeti Titkárság arra, hogy Egerben tartsuk meg az Országos Ultreyát. Büszkék vagyunk a felkérésre, és ezért próbálunk minél jobban megfelelni az elvárásoknak. A Pünkösd sajnos sokaknak nem alkalmas, ezért az idei évben az Országos Ultreyát szeretnénk az Egyházmegyei Ultreyával együtt tartani, előreláthatóan szeptember hónapban.

Tisztelettel kérünk minden egyházmegyei cursillistát, hogy segítse azt, hogy méltóan meg tudjuk ünnepelni ezt a jeles évfordulót, és egyben szeretettel tudjuk fogadni és vendégül látni az egész országból érkező cursillistákat is.

De Colores
a grémium nevében – Baksay Gabi