Azoknak, akik kimaradtak…

Az Ultreya beszédről szokták azt mondani, hogy olyannak kell lennie, hogy akik hallgatják, azoknak „csorogjon a nyála” az elhangzó közösségi élmények hallatára.

A mai nap számomra ilyen volt!

70-80-an lehettünk. Már 9 órakor megérkeztek a segítők, akik rögtön neki is fogtak az agapé és a helyszín előkészítéséhez. Teltek az asztalok a finomságokkal, és valóban, nagy-nagy szeretettel készült az agapé, amelyet a magyar nyelv oly találóan szeretetvendégségnek nevez. A friss kenyérre rákerültek az ínycsiklandó kencék, a finom zsír, vagy éppen margarin, a még meleg májaskrémről nem is beszélve! És érkeztek a csodás sütemények meg az innivalók is. Kávé is került az asztalra, és háromnegyed tízre már minden készen is állt az ultreyához.

Közben szépen telt a templom is, így gyorsan beénekeltünk egy kicsit, majd a Szentlélek hívásával kezdetét is vette a Pálfordulós Ünnepi Ultreya. Szabó Józsi atya lelkesítő homíliája sokunkat mélyen érintett, és eltöltött bátorsággal és újraélesztette lelkesedésünket is, és külön öröm volt számunkra az, hogy Lengyel Gyula atya is megtisztelt minket jelenlétével és a szentmisét is közösen mutatták be Józsi atyával.

A szentmise után a gyöngyösi Tolmayer Feri és Zsuzsa osztotta meg velünk cursillós és cursillo utáni élményeit. Mindketten a 84-es cursillókon vettek részt, és beszámoltak arról, hogyan változtatta meg az Úr életüket és viszonyulásukat egymáshoz és embertársaikhoz. Jó volt hallgatni lelkes szavaikat és látni rajtuk az őszinte örömöt Krisztusban!

Rövid tájékoztató után elénekeltük a De Colores-t, majd átvonultunk a plébániára, ahol kisebb kavarodással, de sikerült 10-12 fős csoportokra oszlani, és megosztani egymással a Józsi atya által feltett kérdésekre adott válaszokat.

Az igazolta legjobban ezeknek a „kiscsoportos” beszélgetéseknek a szükségét és jelentőségét, hogy sokan alig akarták abbahagyni a beszélgetést, pedig várta őket is a sok finomság.

Olyan jó, hogy vannak ilyen alkalmak, amikor találkozhatunk Krisztussal és a Közösségünkkel egyaránt! Hála érte az Úrnak! Hála érte atyáinknak, akik tanítanak bennünket! Hála érte azoknak, akik bármivel is hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek a TALÁLKOZÁSOK létrejöhetnek!

 

Szeretettel adjuk közre Józsi atya homíliájának hangfelvételét…

 

 

 

… és néhány képet és videót, amelyek segítenek bemutatni, felidézni és egy kicsit újra élni a hangulatot. 

 

 

Hála az Úrnak!

De Colores!