Aktualitások – Országos Ultreya Október 5-én!!!

Kedves Cursillisták!

Mivel február közepe van, ideje újra tájékoztatnunk Titeket arról, hogy mi is történik a cursillónk házatáján.

Januárban diósgyőrben találkozhattunk, a Pálfordulós Ultreyán. Köszönet érte mindenkinek, aki otthont adott, aki eljött, aki segített! Hála az Úrnak, hogy együtt ünnepelhettünk!

Február 8-án elindítottuk a Munkatársi Iskolát, ezzel elindult a felkészülés az idei cursillókra. Mi 2-3 hónap múlva kész leszünk, de addigra jelölteknek is lenniük kell! Ezért imádkozunk és bízunk abban, hogy Ti is lelkes apostolok lesztek, és megajándékozzátok az Urat sok új jelölttel! Várjuk a jelentkezéseket, és hogy könnyebb legyen beküldenetek a jelöltek adatait, rövidesen a honlapon bejelentkezve is megtehetitek mindezt. Persze csak az ajánlók küldhetik majd be ezen a felületen a jelölt adatait, és csak a felhasználónév és jelszó mgadását követően jelenik meg a menüpont!

A 85. Egri Férfi és Női cursillókat megszervezzük, amint a munkatársi csapat készen áll és van elegendő jelölt!

Február 9 és 11 között a Nemzeti Titkárság ülésén Vácott képviseltük az Egri Főegyházmegyei Cursillo Mozgalmat. Sok mindent megbeszéltünk, de a számunkra legfontosabb az volt, hogy a Nemzeti Titkárság felkért minket, hogy az idei Országos Ultreyát a mi egyházmegyénk szervezze meg. Ez azért is nagy megtiszteltetés, mert mi az idén ünnepeljük cursillónk 30. évfordulóját, és ezt így együtt tehetjük majd az ország cursillós közösségeivel!

A felkérést elfogadtuk, és egyeztettünk!

Örömmel értesítünk MINDENKIT, hogy 2024. október 5-én, szombaton 10 órától Egerben, a Bazilikában tartjuk meg a Magyarországi Cursillo Mozgalom Országos- és egyben az Egri Főegyházmegyei Cursillo Mozgalom 30 éves Jubileumi Ultreyáját. Külön megtiszteltetés számunkra, hogy Dr. Ternyák Csaba érsek atyánk elvállalta a szentmise főcelebránsi feladatát – külön hála és köszönet érte!

Nagy szeretettel várunk Titeket is!!!

Most egyenlőre az a mi dolgunk, hogy felkészüljünk a feladatra, összegezzük a tennivalókat, és utána – a Ti segítségetekre is számítva – nekikezdjünk a szervezésnek.

Arra kérünk Titeket, hogy jegyezzétek fel az időpontot, és lélekben és imáitokban készüljetek a nagy eseményre addig, amíg a konkrét feladatokkal meg nem keresünk Titeket!!!

De nézzük a további programot!

Holnap, február 18-án 19:30-tól immár 24. alkalommal vár minket Szabó Józsi atya Lélekmelegítőre, az online térbe. Figyelem! Új linken lehet majd belépni technikai okok miatt, és a továbbiakban ez lesz az új elérési cím:
https://zoom.us/j/91680169255?pwd=M3N1VUFicEw5N0VseCtxbDBJTW5tdz09

Vagy, ha már letöltötted a ZOOM programot, akkor a Meeting azonosító a 916 8016 9255, és ha jelszót kér, az az 577127 jelsorozat.

Elkezdtük egy tavaszi mélyítő szervezését is, melynek pontos körülményeiről rövidesen értesítünk.

Megkerestük a Munkatársi Szeminárium tagjait, és jeleztük, hogy az eltelt hosszú idő miatt szeretnénk a testületet is megújítani. Sokan vállalták továbbra is a munkát, és voltak olyanok is, akik nem. Nekik szeretnénk megköszönni az eddigieket és az Úr áldását kérni életükre!

Az új szemináriumot összehívjuk, és rövidesen előkészítjük a grémium-választást is. Ehhez is kérjük támogató imáitokat!

A Pünkösdi Ultreyát az idén elhagyjuk az Országos és Jubileumi Ultreya miatt, de lehet, hogy szűkebb körben a 84-es cursillók résztvevőinek éves ultreyájaként megtartjuk.

Erről is és minden újabb tennivalóról, eseményről időben értesítünk Titeket!

De Colores